Një udhëzues i plotë për të investuar në pronë komerciale

Ju mund të financoni pronën tuaj të parë të investimit nëse keni kredi, por si rregull, unë preferoj të paguaj para në dorë për të gjitha investimet e mia në pasuri të paluajtshme. Në këtë mënyrë unë mund të mbaj investimin derisa të vijë koha e duhur dhe t’i garantoj vetes ROI që kërkoj. Nëse zgjidhni të blini pronën tuaj investuese përmes financimit, duhet të jeni gati për ta bërë punën dhe ta bëni atë shpejt. Financimi funksionon vetëm në postimi i aksioneve pa pagesë Tirane Qender një situatë ku mund ta ktheni shtëpinë për të paktën kosto plus tarifat për të shmangur uljen e pagesave të interesit në fitimet tuaja. Gjithashtu duhet të keni parasysh se sa herë që financoni, do të keni pagesa. Nëse pagesat e dhëna për një vit do të jenë shumë më pak sesa nëse e keni blerë pronën me para në dorë, do t’ju duhet të keni një fluks të garantuar parash dhe fond urgjence që mund të mbulojë pagesat derisa të jeni në gjendje të arkëtoni investimin tuaj. Ndonjëherë mund të duhen muaj apo edhe vite.

Gjëja e dytë që ju nevojitet është vlera.

Njihni tregun tuaj dhe njihni produktin tuaj. Unë për fat të mirë kam një mik të mirë të ngushtë që është sekser. Ajo mund të kërkojë shtëpi të krahasueshme që janë shitur kohët e fundit dhe të më njoftojë se çfarë karakteristikash kishin, çfarë problemesh kishin, sa kohë ishte në treg dhe sa u shit më në fund.

Unë kreh realtor.com dhe mbaj një sy për ankandet ose shtëpitë që janë “për shitje nga pronari”. Kur shoh një që mendoj se mund të renditet me një vlerë të madhe (10,000 në treg është minimumi im për të marrë në konsideratë edhe vendin) telefonoj sekserin tim, i them adresën dhe i them që të tërheqë disa të krahasueshme. Ajo fillimisht kërkon për shtëpi me pamje katrore të ngjashme, madhësi, dhoma, banja, parking dhe vendndodhje. Kjo zakonisht më jep një ide të madhe se çfarë mund të marr për shtëpinë siç është.

Nëse vlera është ende atje, unë do të hyj dhe do të kontrolloj vendin. Po kërkoj përditësime dhe probleme të lehta. Problemet kushtojnë para, përditësimet bëjnë para. Kështu që më pëlqen të gjej një vend që nuk ka nevojë për shumë punë për të qenë në gjendje të mirë, por ka gjëra të tilla si dollapë të vjetëruar, qilim mbi një dysheme të mirë prej druri, banja të vjetruara dhe probleme të vogla kozmetike. Këto janë gjërat që ju japin mundësinë për të fituar para. Nëse përditësoni banjat dhe kuzhinat dhe bëni shkumë me bojë të re, zëvendësoni tapetin ose më mirë akoma pastroni disa dysheme druri të fortë, do t’ju ktheni investimin dhjetëfish.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *